4 Mayıs 2013 Cumartesi

Bel Fıtığı Hastalığı




Bel fıtığı, çağımızda en sık karşılaşılan rahatsızlıklarından biridir. Özellikle çağrı merkezi, banka, hastane gibi yoğun kalabalıkların olduğu  stresli yaşam alanlarında, birçok sağlık riskine maruz kalıyorsunuz. Çalışma düzenindeki olumsuz koşullar, düzensiz beslenme, hareketsizlik, ciddi bel ağrılarına neden oluyor. Aynı pozisyonda saatlerce bilgisayara bağlı olarak bileklerinizde karpal tünel sendromu, omurilik eğrilikleri, bel ve boyun fıtığı gibi hastalıklar ortaya çıkıyor. Baş, bel ve boyun bölgesindeki bu ağrılar, genellikle iş stresinden kaynaklanıyor.  Bel fıtığı da, karşılaşılan hastalıkların başında geliyor.

Beyin cerrahisi ve bel fıtığı konusunda uzmanlaşmış hekimlerin gözetiminde başlanan tedavilerin, olumlu sonuçlar verdiği gözlemlenmektedir. Çok ilerleyen durumlarda ameliyat yapılma olasılığı da mevcuttur. Bel kayması gibi ciddi sorunlara neden olabilmektedir. Sinirlerin zarar görmemesi , önemli yer tutar. Beyin cerrahisinin alanını kapsayan sinirlerin, başka dokulara ulaşmaması sağlanır. Omurilik kanalı ile ilgili bir sorun ise, alanında uzman olan bir doktorla doğru bir tedavi yöntemi izlenebilir. 




Bel fıtığı rahatsızlığı, sırtımızda bulunan omur kemiklerinin arasında kalan kıkırdak dokunun, istemsiz dışarıya çıkmasıdır. Dışarıya çıkan bu disk parçaları, sinirleri etkiler ve bel, bacak ağrısı olarak ortaya çıkar.  Bacaklarınızda uyuşma, güç kaybı ve topallayarak yürüme gibi belirtileriniz varsa, belinizde dayanılmaz ağrılarınız mevcutsa, mutlaka doktora görünmelisiniz. Bel fıtığı, ihmal edilecek kadar önemsiz bir rahatsızlık değildir.





Bel fıtığı, boyun fıtığı, kafa travmaları gibi alanlar sinir sıkışmaları ile ilgili olduğu için beyin cerrahisi uzmanından da destek alınır. Öncellikle hastanın klinik muayenesinin tamamlanması esastır. Uzman tarafından hastanın MRG tetkiki istenir.  Radyasyonun zararlı ışınlarına maruz kalmadan, iç organlarınızı görüntüleyen bu sistemde omur kemiklerinin durumuna bakılır. Sinir ölçüm sistemi olarak bilinen EMG tetkiki de yapılırsa, hastanın teşhisi konulur. Uyuşma ve ağrıyı giderici fizik tedavi yöntemlerine, ilk etapta  başvurulur. Hastalık ilerleyen bir boyuttaysa açık cerrahi işlemlere, bel fıtığı ameliyatlarına gidilir. Endoskopik cerrahi ya da mikroskobik cerrahiden de, gerekli görüldüğü takdirde yardım alınabilir. Beyin cerrahisi alanında yetkili bir uzmanla, başarılı bir sonuç elde edebilir, doğru tedavi yöntemiyle bel fıtığı gibi zorlayıcı bir rahatsızlıktan kolayca kurtulabilirsiniz. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder