17 Temmuz 2013 Çarşamba

Mezuniyet Elbisesi Seçimi

Mezuniyet törenleri hayatımızda başımıza fazla gelmeyen önemli anlardan birisidir. Lise ve üniversite döneminde yapılan mezuniyet törenleri kimi zaman liselerde kutlanmayabilir bile.
Bu önemli günde her kişi mezuniyet gecesinin en güzel ya da en yakışıklısı olmak isteyecektir.
Erkekler genellikle tercihlerini takım elbiseden yana kullanırlar ve seçim yapmaları çok da zor olmaz. Ancak, bayanlar mezuniyet elbise modelleri arasında seçim yaparken oldukça sıkıntılı anlar yaşarlar.



Gecenin en güzel kızı olma isteği sebebiyle tonlarca mağaza gezilir, tonlarca mezuniyet elbisesi denenir, internetten araştırma yapılır ve günlerce belki de aylarca süren arama çalışmaları sonucu bir elbise alınır. Alınan elbisenin içerisinde kendinizi ne kadar rahat hissettiğiniz ve mutlu olduğunuz çok önemlidir.

Mezuniyet elbise modelleri sade modellerden abiye gibi süslü modellere doğru gider. Lise için seçim yapılacaksa mezuniyet abiye modelleri yerine elbise modelleri arasından seçim yapılması en uygunu olacaktır. Çünkü abiye insanın yaşını olduğunda fazla gösterir ve lise çağındaki bir genç kızın bir anne gibi görünmeye ihtiyacı yoktur.



Eğer üniversite için mezuniyet elbisesi seçimi yapılıyorsa abiye modellere de bakılabilir. Tabi bu noktada törenin nerede ve saat kaçta yapılacağı büyük önem taşır. Gündüz saatlerinde bir bahçede yapılan kutlamaya abiye ile gitmek ağır kaçacaktır. Mezuniyet abiye modellerinden seçim yapılacaksa akşam saatleri ve bir mekan içerisinde yapılan kutlamalar göz önünde bulundurulmalıdır.

Mezuniyet elbisesi alındıktan sonra birbiriyle ve tabii ki elbiseyle uyumlu bir çanta ve ayakkabı seçimi yapılır. Çanta alırken eşyalarınızın sığacağına emin olduğunuz modelleri tercih etmeniz önemlidir. Ayakkabı seçiminde ise uzun saatler ayakta duracağınız için sizi yormayacak seçimlerde bulunursanız daha mutlu olacağınıza eminiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder