5 Temmuz 2013 Cuma

Mutluluğun Anahtarı Sizde


Güne nasıl başlarsanız gününüz o şekilde devam eder şeklinde kalıplaşmış bir düşünce vardır. Kimse yatağından kahkahalar atarak uyanmaz. Mutluluğun anahtarı da henüz bulunmuş değil. Abidin'de mutluluğun resmini çizemedi. Ama üzülmeyin mutluluğu yakalamak sandığınız kadar zor değil.


Sizi nelerin mutlu ettiğini saptamakla işe başlayalım. Keyfinizi ne yerine getirir? Salıncakta sallanmak mı, alışveriş yapmak mı, güzel bir yemek yemek mi yoksa müzik dinlemek mi? Mutluluğu uzakta aramayın! Beklenmedik bir anda beklenmedik bir şey yapın. Kendinizi rahat ve özgür bırakın. Gerginlikten uzaklaşın ve kafanızı dinleyebileceğiniz sakin yerlere gidin. Bir deniz kenarında zihninizdeki bütün kötü düşünceleri denize atın.

Mental temizlik kesinlikle çok gereklidir. Mutluluk hormonlarınızı harekete geçirmek istiyorsanız kesinlikle mental temizlik yapmalısınız. Zihninizdeki bütün fazlalıklardan kurtulun. Mutluluğa kanat açmak için sevdiklerinizle keyifli sohbetler edin. Her şeyden şikayet etmek yerine yapıcı olmaya çalışın. Mutluluk hemen yanı başınızda...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder