25 Haziran 2013 Salı

Bebeklere Nazar Değmesin

Yeni doğan bebeklere alınabilecek en güzel hediyelerdir nazar iğnesi ve bebek künye. Kültürümüzde nazar boncuğunun büyük bir yeri vardır. Nazar boncuğunun kötü gözlerden koruduğuna her inanışta ve dinde yer verilir. Boncuk burada gözü temsil eder. Göz, kişiler için dünyayla temas kurdukları dünyayı anladıkları bir duydur ve insanlardan gelecek iyilik ya da kötülüğün ilk çıkış noktası olarak kabul edilir. Yani nazar boncukları kötü gözleri savuştururken, iyi olanı kendine çeker inanışa göre. Bu yüzdendir ki dünyaya yeni gelmiş, iyilikten ve kötülükten hiç haberi olmayan bebeklere iyiliği çeksin, kötülüğü uzaklaştırsın diye nazar iğnesi takılır.

Uğur Böcekli Yuvarlak Altın Nazar İğne


Mortakı’da bebekleriniz için seçip alabileceğiniz, bir sürü sevimli nazar iğnesi mevcut. Minik, sevimli kız bebekleriniz için, pembe nazar boncuklu ve pembe uçaklı, altın, Uçak Altın Nazar İğne modeli, erkek bebekleriniz için ise mavi nazar boncuklu, üzerinde yine kültürümüzce uğur getirdiğine inanılan uğur böceği bulunan Uğur Böcekli Yuvarlak Altın Nazar İğne modelleri bulunmaktadır.

Uğur Böceği Oval Künye


Nazar iğnelerinin yanı sıra Mortakı’da bebek künye modellerini de bulabilirsiniz. Miniklerin isimlerinin üzerinde yazılı olduğu künyeleri Mortakı’dan sipariş edebilir, kapınızdan teslim alabilirsiniz. Bir birinden güzel ve bir çok seçeneği bulunan bebek künye modelleri Mortakı’da sizleri bekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder